Acte Necesare pentru Înmatricularea unei Mașini în 2023

Acte Necesare pentru Înmatricularea unei Mașini în 2023

Înmatricularea unei mașini în România în 2023 implică o serie de documente esențiale pe care trebuie să le pregătiți cu atenție. Iată o listă detaliată a actelor necesare pentru a vă înmatricula autovehiculul:

  1. Cererea de Înmatriculare (Disponibilă pe site-ul DRPCIV): Primul pas în procesul de înmatriculare este completarea cererii de înmatriculare. Acest formular este disponibil pe site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) și poate fi descărcat pentru a fi completat.
  2. Fisa de Înmatriculare (Cu Viză ANAF): Fisa de înmatriculare trebuie completată cu datele proprietarului și trebuie să aibă o viză de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
  3. Dovada Achitării Certificatului de Înmatriculare (49 de Lei): Pentru a vă înmatricula mașina, va trebui să achitați o taxă pentru certificatul de înmatriculare, care este de 49 de lei.
  4. Actul de Identitate (Original și Copie): Prezentați actul de identitate în original și o copie a acestuia al persoanei care face solicitarea de înmatriculare.
  5. Copie a Asigurării RCA Valabilă: Asigurați-vă că aveți o copie a poliței valabile de asigurare auto RCA în momentul solicitării de înmatriculare. Aceasta trebuie să fie pe numele proprietarului autovehiculului.
  6. Documentul care Atestă Dreptul de Proprietate (Original și Copie): Pentru a dovedi că sunteți proprietarul mașinii, aveți nevoie de documentul care atestă dreptul de proprietate asupra autovehiculului. Prezentați atât originalul, cât și o copie a acestui document.
  7. Cartea de Identitate a Autovehiculului (Original și Copie): Cartea de identitate a autovehiculului trebuie prezentată în original și cu o copie. Acest document conține informații esențiale despre autovehicul, precum numărul de înmatriculare și specificațiile tehnice.
  8. Dovada Achitării Plăcuțelor de Înmatriculare (40 de Lei pentru Cele Obișnuite și 90 de Lei pentru Cele Preferențiale): Pentru a primi plăcuțele de înmatriculare, va trebui să achitați o taxă suplimentară. Suma variază în funcție de tipul de plăcuțe pe care le alegeți, fiind de 40 de lei pentru cele obișnuite și 90 de lei pentru cele preferențiale.
  9. Acte pentru Înmatricularea pe Persoană Juridică (Dacă este Cazul): În cazul înmatriculării pe persoană juridică, vor fi necesare documente care atestă dobândirea personalității juridice a firmei.

Asigurați-vă că aveți toate aceste documente pregătite și în regulă pentru a evita întârzieri și dificultăți în procesul de înmatriculare a mașinii. La SS-automobile.ro, suntem aici pentru a vă oferi asistență și informații suplimentare pentru a vă ajuta să completați cu succes acest proces important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top
Discutati cu noi pe Chat Facebook
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru ajutor achizitie auto
Salut! Cu ce te putem ajuta?