Perspectivă și tendințe globale ale automobilelor: 2020 și dincolo

Industria auto mondială intră într-un nou deceniu în care ne așteptăm la o serie de provocări fără precedent, dar și la oportunități – și începe cu 2020.

Mai multă turbulență în față

Dacă 2019 a fost un an de perturbări și turbulențe considerabile în industria auto, 2020 va vedea probabil și mai multe. O economie în răcire în China, agravată de războiul comercial prelungit SUA-China, o piață auto în dificultate în India și un Brexit care se apropie, împreună cu standarde dure de emisii în Europa, continuă să afecteze negativ cererea globală de automobile. Activitatea economică mai redusă și încrederea consumatorilor înseamnă vânzările continue de vehicule deprimate. Producătorii auto de renume, inclusiv BMW și GM, au anunțat îndrumări pentru profituri și vânzări mai mici în 2020.

Cererea globală de automobile este linia de căptușeală; destul de diferit de ciclurile tipice „vârfuri și jgheaburi” văzute anterior. Există, de asemenea, schimbări structurale profunde vizibile. Ordinea sacră a ecosistemului auto este amenințată de forțe perturbatoare – cum ar fi conectivitatea vehiculelor – încurajând participanții noilor tehnologii să regândească modul în care ne deplasăm. Preferințele privind stilul de viață și mobilitatea se schimbă la fel de frecvent ca aplicațiile de pe smartphone-uri.

Vor putea companiile auto, cu moștenirea lor inginerească și mărcile râvnite, să poată face față noilor modalități de abordare a mobilității bazate pe partajare și acces la cerere? La aceste întrebări trebuie să se răspundă urgent de OEM-urile auto pentru a evita pierderea acestor schimbări seculare.

Digitalizarea în creștere a cabinei de pilotaj face ca conectivitatea vehiculelor să fie printre cele mai importante tendințe în 2020. Aplicațiile telematice au transformat radical industria auto și vor continua să o influențeze în moduri pe care nicio altă tehnologie nu le-a făcut până acum. În acest an, se așteaptă ca mașinile conectate să evolueze și mai mult, oferind opțiuni de personalizare îmbunătățite utilizatorilor similari cu ceea ce au ajuns să se aștepte de la smartphone-urile lor. Progresele în IoT, telematică și aplicații inteligente împreună au îmbunătățit mult conectivitatea, comunicațiile și răspunsurile, oferind infotainment, siguranță, securitate și gestionare a vehiculelor fără probleme pentru șoferi, pasageri și navetiști. Conectivitatea încorporată este acum oferită ca dotare standard OE pentru mașinile din categoria premium și mid-premium.

Întrucât serviciile conectate oferă potențial mai multe fluxuri de venituri din abonamente pentru producătorii de automobile, Counterpoint se așteaptă ca conectivitatea integrată să rămână un domeniu principal de interes în 2020. În timp ce producătorii de automobile din SUA și Europa domină în prezent vânzările de mașini conectate încorporate, producătorii auto din China își accelerează eforturile și în ceea ce privește conectivitatea.  Tablourile de bord interioare îmbunătățite cu integrarea instrumentelor de viziune computerizată și de realitate augmentată (AR), vor fi un alt obiectiv cheie, oferind straturi suplimentare de siguranță, personalizare și experiență de conducere abonaților vehiculelor conectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top
Discutati cu noi pe Chat Facebook
WeCreativez WhatsApp Support
Suntem aici pentru ajutor achizitie auto
Salut! Cu ce te putem ajuta?